Kust

Zes aangespoelde honden plaatsen politie Oostende voor raadsel

De eerste honden spoelden aan bij het Fort Napoleon.© ArcheoNet Vlaanderen

In anderhalve maand tijd zijn zes dode honden aangespoeld aan de kust. Er werd geen melding gemaakt van een vermist huisdier en een eerste oproep naar getuigen leverde niets op.

Belga

De lokale politie van Oostende voert een onderzoek naar het aanspoelen van zes hondenkadavers in Oostende en Nieuwpoort. Het lijkt telkens te gaan om vrij jonge, ongechipte dieren van een gelijkaardig ras. Een eerste oproep naar getuigen leverde voorlopig geen doorbraak op.

Die oproep dateert van 6 december. Toen waren er drie dode honden aangetroffen in de zone tussen de Oostelijke Strekdam en Fort Napoleon, in Oostende. De dieren waren gevonden tussen 13 november en 2 december. In de loop van de maand december spoelden nog drie dieren aan, waarvan twee in Oostende en een in Nieuwpoort-Bad. “Ook bij deze drie recente vondsten gaat het om ogenschijnlijk jonge dieren van vermoedelijk hetzelfde ras, en wederom zijn ze niet gechipt”, meldt politiewoordvoerder Timmy Van Assche. Door de staat van ontbinding is niet nauwkeurig na te gaan om welk ras het gaat.

De lokale politie onderzoekt de zaak. Het valt de speurders op dat niemand melding heeft gemaakt van een vermist huisdier. Daarom doet de politie een nieuwe oproep naar mogelijke getuigen om zich te melden. “Een oproep begin deze maand leverde geen bruikbare tips op, maar politie Oostende behoudt de hoop op een doorbraak”, klinkt het.