VIDEO. Reservekeeper valt noodgedwongen in als veldspeler en maakt waanzinnig doelpunt

Voetbalsprookjes hoeven niet altijd geschreven te worden op het hoogste podium, dat bewees de 32-jarige Ally Adams zaterdag in de Schotse eerste divisie. Wegens een gebrek aan personeel moest de reservekeeper van Arbroath FC, de voorlaatste in de stand, noodgedwongen invallen als veldspeler en dat ging hem niet slecht af.

De Telegraaf

Abroath keek een kleine twintig minuten voor tijd nog tegen een 2-0 achterstand aan bij koploper Raith Rovers, toen Adams de bal voor zijn voeten kreeg met de rug naar de goal. Toch besloot de reservedoelman de bal uit de draai in een keer op zijn pantoffel te nemen en vanaf een meter of 25 vond de Schot op heerlijke wijze het net.

De beelden:

Abroath sleepte zowaar ook nog een verrassend gelijkspel uit de brand. In de blessuretijd viel de 2-2 uit een strafschop.