© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Kort

Cockpit van ambulance vernield bij interventie in Limburghal in Genk

Genk -

Aan de ingang van de Limburghal is maandagochtend een ambulance van de brandweerpost Genk vernield. De ambulanciers waren rond 3 uur opgeroepen om een persoon die onwel was geworden naar het ziekenhuis te voeren.

De twee ambulanciers waren binnen de persoon in nood aan het verzorgen toen feestvierders – in de Limburghal was ‘The Count Down’ aan de gang – de cockpit van de ambulance binnendrongen. “Het dashboard is vernield en hangt los. Het toestel om de status door te geven aan de 100-centrale werkt ook niet meer. Maar we blijven de ambulance wel gebruiken. Die uit dienst nemen is geen optie”, klinkt het bij de brandweer.

Knop

Het gevolg is wel dat de hulpverleners in de ambulance en in de centrale door deze vandalenstreken meer werk hebben. In plaats van op een simpele knop te duwen, moet nu alle communicatie via de radio verlopen. De brandweer vindt het schandalig wat er is gebeurd. “Wij zijn daar om mensen te helpen. Het materiaal dat wij gebruiken is daar ook voor nodig. Agressie naar hulpverleners en hun materiaal is al langer bezig. In grote steden als Brussel en Antwerpen is het intussen dagelijkse kost. Daarom ook de campagnes. In Limburg is het nog niet zo erg.”

De politie Carma is een onderzoek gestart en spoort de daders op. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer