Assepoester in het echt: stiefmoeder staat terecht voor zware verwaarlozing en mishandeling stiefkinderen

Een 23-jarige stiefmoeder uit Ieper staat in de rechtbank terecht voor de verwaarlozing en mishandeling van haar twee jonge stiefkinderen. De vrouw ontkent in alle toonaarden.

Tommy Huyghebaert

“S.C. heeft ernstige kindermishandeling op haar geweten. Ze heeft de slachtoffertjes - haar twee stiefkinderen - niet genoeg eten gegeven, de kinderen verwond en niet verzorgd zoals het hoort. Ik vorder daarom een celstraf gekoppeld aan voorwaarden en een effectieve boete”, zei het Openbaar Ministerie.

De natuurlijke moeder van de kindjes, geboren in 2013 en 2015, vraagt een schadevergoeding van 1.250 euro per kind en 250 euro voor de morele schade die ze leed. “Weet je dat het meisje een serieuze groeiachterstand had nadat ze vanaf haar vier maanden bij de beklaagde was beland? Dat was na de scheiding van haar mama en papa en dus vanaf het moment dat S.C. volledig voor hun opvoeding instond. Het kind was zo ondervoed dat ze na een dag in het ziekenhuis meer dan tweehonderd gram bijkwam.” De gerechtsdokter stelde ook meerdere verwondingen vast, die volgens de geneesheer op verschillende tijdstippen waren veroorzaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen