GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Nieuwe zaal de Meersche in Wellen kost 1 miljoen meer

Wellen
Meerderheid: Vooruit-ROB (9) en Cd&v (3)Oppositie: Open Vld (4), VAW (2) en N-VA (1)

Zaal de Meersche: De nieuwe zaal De Meersche kost ongeveer 1 miljoen euro méér dan gepland. Dat blijkt uit het aangepast meerjarenplan van Wellen. “Was dat niet erg slecht begroot dan”, vroeg oppositieraadslid Stéphanie Billen (Bruisend Wellen) zich af. “Het is in het begin altijd lastig om een kostprijs op grote projecten te plakken”, oordeelt schepen van Financiën Ilse Bosmans (Cd&v). “Dat wordt vaak aangepast.” Oppositieraadslid Billen merkte ook op dat veel projecten die in 2023 voorzien waren, zijn uitgesteld. Het gaat onder meer om de heraanleg van de Bosstraat, de geplande uitkijktoren en de renovatie van de neogotische kapel. Schepen Bosmans benadrukte dat al die projecten wel nog steeds ingeschreven staan, en gerealiseerd kunnen worden. Oppositieraadslid Benny Maes (VAW) vreest dat de schulden van Wellen gaan toenemen, en dat het volgende bestuur nog maar weinig ruimte zal hebben. Volgens burgemeester Els Robeyns (Vooruit-ROB) is die vrees onterecht. “Het is niet zeker dat we alle leningen ook effectief moeten opnemen. Onze financiële toestand blijft gezond.”

50 per uur in Langstraat: In de Langstraat in Berlingen wordt de maximumsnelheid verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur. Oppositieraadslid Marc Weeghmans (Bruisend Wellen) had daar eerder om gevraagd. Het gemeentebestuur had eerst overleg gepleegd met het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg. Zij zetten nu ook het licht op groen voor een snelheidsverlaging.

Uitbreiding parkings: Enkele handelaars mogen hun parkings gaan uitbreiden. Dat is onder meer het geval voor garage Boes, en ook autocarbedrijf Baus. “Zij hebben die extra parkeerruimte nodig om hun klanten te ontvangen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Kristien Treunen (CD&V). (toro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer