N-VA en Open VLD trekken samen naar kiezer in Lubbeek als N-VA plus, Theo Francken wordt lijsttrekker

N-VA en Open VLD slaan in Lubbeek de handen in elkaar en gaan naar de  kiezer onder de naam N-VA plus. “Voor Lubbeek, voor welvaart”, luidt de slogan. "Een 'perfect match'", zegt lijsttrekker Theo Francken (N-VA). 

In restaurant "Het bed van Napoleon" in Linden werd aangekondigd dat N-VA samen naar de kiezer trekt met Open VLD voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Dat gebeurt onder de naam N-VA plus”, zegt lijsttrekker Theo Francken die al 12 jaar burgemeester is in Lubbeek.

Hij doet nu dus opnieuw een gooi naar de burgemeesterssjerp. "We werken al jaren goed samen met Open VLD in de oppositie. Ze zijn altijd positief, constructief en inhoudelijk belangrijk. Ze spelen altijd de bal en niet de man."

De vraag voor de samenwerking kwam van Open VLD zegt Francken: "We zijn al jaren de grootste partij in Lubeek en we gingen normaal op eigen kracht naar de verkiezingen. Maar er is een vraag gekomen en ik denk dat N-VA en Open VLD gezamenlijke punten hebben, vandaar dat we samen naar de kiezer trekken. Ik denk dat we een 'perfect match' zijn."

"Voor Lubbeek, voor welvaart"

Het gezamenlijk beleidsproject is gestoeld op 5 kernpunten: de Lubbekenaar centraal, een veilig en leefbaar Lubbeek, een bruisende gemeente, een groene en Vlaamse gemeente in het Hageland en welzijn en welvaart voor alle Lubbekenaren.

Lubbeek stijgt trouwens van 23 naar 25 gemeenteraadszetels omdat de gemeente boven de 15.000 inwoners groeide. 

Op de tweede plaats staat huidig schepen An Wouters (N-VA), gevolgd door Davy Suffeleers (N-VA). Tania Roskams (N-VA), eveneens schepen, staat op een vierde plaats, Pascale Alaerts (open VLD) staat op de vijfde plaats. Ivan Vanderzeypen (Open VLD) en Geert Bovyn (N-VA) zullen de lijst duwen. 

Meest gelezen