Hoeveel regen valt er de komende uren en dagen nog uit de lucht? “Donderdagavond trekt een nieuwe neerslagzone over Oost- en West-Vlaanderen”

Na een kletsnatte dinsdag valt er ook op deze woensdag nog flink wat regen uit de lucht. Gelukkig zijn de buien lokaler en ogen de weerkaarten voor de komende week steeds droger.

mts

Het KMI spreekt over een wisselvallige dag met soms buien maar tussendoor ook kans op enkele opklaringen. “In Vlaanderen valt er op de meeste plaatsen nog 5 tot 15 mm regen”, zegt weerman David Dehenauw van het KMI. “Zeer lokaal kan dat zelfs 20 mm of ietsje meer zijn, in de periode van afgelopen middernacht tot de volgende middernacht.” Ter vergelijking: dinsdag viel er in Ukkel 25 mm water en in de Hoge Venen 40 mm.

“Het ziet er dus wat beter uit dan gisteren, maar de buien kunnen lokaal nog steeds fel zijn en eventueel gepaard gaan met een donderslag”, zegt ook weerman Frank Deboosere. “Er staat nog veel wind uit het zuidwesten, met rukwinden tot 70 en misschien zelfs 80 kilometer per uur.” De temperaturen blijven zacht, met maxima die schommelen van 6 of 7 graden in de Ardennen tot 10 of 11 graden in het centrum en het westen van het land.

In de nacht van woensdag op donderdag wordt het geleidelijk aan iets droger. “Donderdag zal er nog 0 tot 5 mm neerslag vallen”, zegt Dehenauw. “Helaas zal er donderdagavond een nieuwe regenzone ons land bereiken vanuit Frankrijk. Daardoor zou er opnieuw 10 tot 20 mm regen kunnen vallen boven grote delen van West- en Oost-Vlaanderen.” Ook vrijdag volgt nog een regenzone waardoor nog eens 0 tot 5 mm kan vallen, wat evenwel beduidend minder is dan op dinsdag en woensdag.

Daar is de winter

Vanaf het weekend krijgen we een grote verandering en zijn we vertrokken voor een week droog maar ook koud weer. “De huidige zuidwestenwind draait en wordt een noord- tot noordoostenwind. Het wordt dan duidelijk droger tot helemaal droog weer, met brede opklaringen”, zegt Deboosere. “Maar het wordt ook kouder, met begin volgende week temperaturen rond het nulpunt en ’s nachts vriestemperaturen. Winter is coming!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen