N-VA’er Sarah Smeyers zet deur voor regering met Vlaams Belang wagenwijd open: “Ik wil dat er naar de kiezer geluisterd wordt”

© Vlaams Parlement TV

Sarah Smeyers, al jarenlang parlementslid voor N-VA, zet de deur voor een regering met Vlaams Belang wagenwijd open. “Ik wil dat er naar de kiezer geluisterd wordt.”

Hannes Heynderickx

Bart De Wever, voorzitter van N-VA, maakte zich al verschillende keren druk omdat de pers blijft vragen of zijn partij ooit met Vlaams Belang zou besturen. Het antwoord van verschillende N-VA-toppers was steeds een variatie op “neen, tenzij ze de partij opkuisen”. Maar blijkbaar zijn niet alle N-VA’ers die mening toegedaan.

In een interview met Vlaams Parlement TV ging Vlaams Parlementslid Sarah Smeyers (N-VA) de vraag niet uit de weg. Integendeel: ze gaf ongevraagd haar visie op samenwerking met Vlaams Belang. Dat is wel degelijk een optie voor Smeyers. Meer zelfs. Niet samenwerken met Vlaams Belang bestempelt ze als een“historische fout”.

“We moeten vaststellen dat we de democratie oneer aandoen. Door ook in Vlaanderen een fout te maken zullen we vroeg of laat een rekening betalen.” Ze heeft het dan over “de fout om Vlaams Belang systematisch uit te sluiten”. Smeyers “acht samenwerking met iedereen mogelijk”. “Waarom zouden wij de pretentie moeten hebben om te zeggen ‘met die wel en met die niet’? Ik zou graag hebben dat er naar de kiezer geluisterd wordt.”

(Lees verder onder de X)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Smeyers is geen bekende naam, maar zetelt wel al sinds 2007 in de parlementen voor N-VA. In 2019 verhuisde ze van de Kamer naar het Vlaams Parlement. Ook bij de volgende verkiezingen krijgt ze een prominente rol. Na minister Matthias Diependaele staat Smeyers op plaats twee op de Oost-Vlaamse N-VA-lijst voor het Vlaams Parlement. Daarnaast is ze gemeenteraadslid en schepen in Aalst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen