Burgemeester Walter De Donder krijgt kritiek voor optreden in ‘Samson & Marie’-kerstshow tijdens watersnood in zijn gemeente: “Mentaal ben ik in Affligem”

Burgemeester Walter De Donder van Affligem (CD&V) krijgt kritiek omdat hij tijdens de watersnood optrad als ‘meneer de burgemeester’ in de kerstshow van ‘Samson & Marie’, en niet in zijn gemeente is. Dat meldt VRT NWS. “Fysiek ben ik in Antwerpen, maar mentaal ben ik in Affligem”, aldus De Donder.

jvh
Bron: VRT NWS, Radio 1

De Donder krijgt kritiek in Affligem van getroffen bewoners, maar volgens de burgemeester is dat niet terecht. “Fysiek ben ik in Antwerpen, maar mentaal ben ik in Affligem”, klonk het woensdag bij VRT NWS. “Ondertussen staat de telefoon roodgloeiend. Voor ik het podium op moet, ben ik aan het bellen. En eens ik van het podium ben, begin ik weer te bellen. Ik heb het onder controle en ben het vanaf hier aan het aansturen.” De Donder gaat naar eigen zeggen ook zo vaak hij kan ter plaatse.

“De nacht was kort”, aldus De Donder. “Ik was tot iets na middernacht op het terrein, en om vier uur ’s ochtends was ik alweer ter plaatse. Voor mij is dat nog niet zo erg. Voor de mensen die getroffen zijn, is het een ramp. Iedereen is zenuwachtig en bang.” Donderdag herhaalde De Donder zijn standpunt, volgens hem krijgt hij wel veel appreciatie van de inwoners van Affligem voor zijn inzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen