Photonews

9-jarig kind maandenlang opgesloten in piepkleine en donkere kamer in Marcinelle, moeder en stiefvader opgepakt 

In Marcinelle, een deelgemeente van Charleroi, is woensdag een kind van negen jaar aangetroffen in een smalle en donkere ruimte van een woning in de rue du Basson. Dat bevestigt het parket. De moeder en de stiefvader zijn opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Het gerecht ging na een aangifte over tot actie. Het kind leefde in de gezinswoning in Marcinelle in afschuwelijke omstandigheden.

"Het kind bevond zich in een kamer waarvan de beschikbare ruimte fors verkleind was, tot 2 vierkante meter oppervlakte. Het was er weken, zelfs maanden opgesloten in het duister. Het kind mocht enkel de ruimte verlaten om enkele boterhammen te eten. De 9-jarige vertoont geen tekenen van ondervoeding of verwondingen veroorzaakt door fysiek geweld", stelt het parket van Charleroi vandaag.

Het kind mocht enkel de ruimte verlaten voor enkele boterhammen

parket van Charleroi

Er zal nog een grondiger onderzoek volgen om de gezondheid van het slachtoffer na te gaan. De moeder en stiefvader werden opgepakt. Ze zijn aangehouden voor vrijheidsberoving, onthouden van voeding, slagen en verwondingen en onmenselijke en onterende behandeling.

De twee verdachten moeten de komende dagen verschijnen voor de raadkamer van Charleroi. De raadkamer beslist of ze in de cel blijven.

Meest gelezen