(v.l.n.r.) Johan Deckmyn, Sam Van Rooy, Kristof Slagmulder en Tom Vandendriessche van Vlaams Belang.
Volledig scherm
(v.l.n.r.) Johan Deckmyn, Sam Van Rooy, Kristof Slagmulder en Tom Vandendriessche van Vlaams Belang. © Wannes Nimmegeers / BELGA / rv / Photo News

Nieuwe gelekte chats onthullen hoe China aasde op Vlaams Belang-kopstukken

De Chinese inlichtingendienst probeerde via kleine garnaal Frank Creyelman ook grotere vissen bij Vlaams Belang binnen te halen. Dat schrijft ‘De Tijd’ op basis van nog niet eerder bekend geraakte chatgesprekken tussen Creyelman en een Chinese spion, die het kon inkijken.

28 reacties

  • Gilbert De Meyer

    4 maanden geleden
    wat gebeurt is , is de normaalste zaak ter wereld, alleen word het straf baar als men er aan mee werkt, spionage op zich is niet strafbaar.
  • Jos Van De Plas

    4 maanden geleden
    Ondertussen vangt een Belgische bus bouwer Van Hool achter het net, men heeft bij de lijn beslist Chinese bussen van het merk Byd aan te kopen?
  • Pieter van Boxel

    4 maanden geleden
    Ik denk dat Geert Moreels 100% gelijk heeft. Politici van alle parlementen en van alle partijen zullen al wel benaderd zijn door lobygroepen, andere regimes of bedrijven. Zolang daar door de parlementsleden niet op ingegaan wordt en ook niet voor betaald wordt, lijkt het mij niet strafbaar.
  • Peter Buyck

    4 maanden geleden
    Ja iedereen wordt benaderd om te lobbyen: zelfs jijzelf om te lobbyen voor een betere bureaustoel. Maar het is problematisch dat Vlaams Belang géén greintje respect heeft voor de privacy van de eigen leden/kennissenkring. Wat moet dat dan zijn met de privacy van de bevolking als zij ministerposten zouden halen? Hun diplomatieke onschendbaarheid als dekmantel?
  • Dirk D'hont

    4 maanden geleden
    Voor het geld verloochenen alle politici hun morele en politieke waarden. Zowel links als rechts.