Stiptheidsacties bij douane op luchthaven van Charleroi

Archiefbeeld© BELGA

De douaniers op Brussels South Charleroi Airport (BSCA) hebben donderdagochtend een stiptheidsactie gehouden. De douane controleerde alle passagiers en hun bagage, meldt de christelijke vakbond CSC. Het ging om een steunactie voor de collega’s op de luchthaven van Luik.

jvh
Bron: BELGA

In Luik is er al langer sociale onrust. De bonden protesteerden er vorige maand meermaals tegen de nieuwe werkregeling, die op 1 januari ingegaan is. De personeelsvertegenwoordigers van de douane van Liege Airport hekelden onder meer een drastische vermindering van de nachtelijke werkuren. Maar volgens de FOD Financiën was een herziening van de werkregelingen nodig omdat het aantal nachtvluchten gedaald is de voorbije jaren. Ook eisten de bonden meer vorming, een hogere toelage voor het dragen van een wapen en erkenning van het zware werk van een douanier.

De onvrede is alleszins overgestoken naar de luchthaven van Charleroi. De nieuwe regels zouden volgens vakbondssecretaris Ludovic Luciani van CSC in de toekomst ook van toepassing kunnen zijn bij BSCA. Volgens de vakbondsman loopt sociaal overleg om die regels aan te passen.

De stiptheidsacties zorgden volgens CSC voor wat vertraging bij de vertrekkende en aankomende vluchten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen