© BELGA

Belgische hockeyvrouwen openen olympisch kwalificatietoernooi met 0-0 tegen Ierland

De Red Panthers (FIH 4) zijn hun olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Valencia zaterdag begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen Ierland (FIH 13). De Belgische hockeyvrouwen domineerden de partij maar slaagden er niet in de weg naar de netten te vinden, ondanks elf strafcorners.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

In hun tweede wedstrijd in groep A nemen de Panthers het maandag (om 14u15) op tegen Zuid-Korea (FIH 12). Dinsdag (om 17 uur) eindigt de groepsfase met een duel tegen Oekraïne (FIH 28). In groep B treffen Groot-Brittannië (FIH 7), Spanje (FIH 8), Canada (FIH 16) en Maleisië (FIH 18) elkaar. De top twee van elke groep stoot door naar de halve finales. De twee finalisten en de winnaar van de troostfinale mogen naar het olympisch hockeytoernooi van komende zomer in Parijs (27 juli-9 augustus).

Groot-Brittannië en Spanje openden hun kwalificatietoernooi in Valencia met winst in groep B. De Britse vrouwen klopten Canada met 2-0. Gastland Spanje draaide Maleisië door de gehaktmolen (7-0). In groep A is er later zaterdagavond (vanaf 20u45) nog de partij tussen Zuid-Korea en Oekraïne.

De Red Panthers, de vice-Europese kampioenen, misten de kwalificatie voor de Spelen van 2016, in Rio de Janeiro, en 2021, in Tokio, telkens met shoot-outs. Bij hun eerste en tot dusver enige deelname, in Londen in 2012, werden ze elfde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer