Vlaanderen staat op zijn kop, vinden de boeren. En dus hingen ze de gemeenteborden in Bocholt en Bree ondersteboven.© Roger Dreesen

Stikstofdossier

Boeren hangen gemeenteborden in Bocholt en Bree ondersteboven

Bocholt/Bree -

Wie Bocholt of Bree zondag binnenreed, zal opgemerkt hebben dat deze gemeenten op hun kop stonden. Voor alle duidelijkheid: de plaatsnaamborden hingen ondersteboven. De omgekeerde borden maken deel uit van een nieuwe actie van Boerenhart Vlaanderen.

Roger Dreesen

© RDr

In Nederland hingen de vlaggen tussen 2020 en 2022 ondersteboven bij veel landbouwbedrijven, in Duitsland zijn er de voorbije dagen aanhoudend protesten. De Vlaamse boeren haalden de mosterd voor hun ondersteboven-actie in Frankrijk. Om hun ongenoegen te uiten, zetten de landbouwers nu ‘Vlaanderen op zijn kop’.

In de nacht van zaterdag op zondag werden meerdere plaatsnaamborden in Bocholt en Bree ondersteboven gehangen. “Een alarmsignaal, want Vlaanderen staat op zijn kop. Van de Westhoek tot Kinrooi willen de boeren laten weten dat de druk op de land- en tuinbouw te hoog is. Boerenhart noemt zich ‘de bende boeren die het goed menen’. “Ze hebben geen kwade bedoelingen maar zijn wel kwaad”, zo klinkt het bij de Noord-Limburgse boeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer