Shutterstock / hedgehog94 / rv
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / hedgehog94 / rv

Takelaars weigeren F.A.S.T.-contract voor ‘filehoofdstad’: nóg langere files na ongeval dreigen op Antwerpse Ring

De kans is groot dat u na een ongeval op de Antwerpse Ring voortaan nóg langer in de file zal staan. Want geen enkele takelaar wil een nieuw contract ondertekenen waarmee hij garandeert binnen 20 minuten na de oproep op de plaats van het incident te staan. En dat zullen de duizenden pendelaars én de wegpolitie geweten hebben. Wat speelt er allemaal, behalve boetes die beginnen aan 250 euro voor de eerste minuut dat een takeldienst te laat is?

76 reacties

  • Dany Goessens

    4 maanden geleden
    Een boete voor dit, een boete voor dat, overregulering en buitensporige eisen worden er precies gesteld. Stap af van dat boetesysteem en de takelaars zullen tekenen.
  • Frans Van Hoyweghen

    4 maanden geleden
    In de jaren 80 stonden er toch permanent ploegen in stand-by aan de Kennedytunnel richting Gent en aan de afrit Oost naar Hasselt, waar zijn ze gebleven ???
  • Bob Fréson

    4 maanden geleden
    Het zou allemaal stipt en juist moeten gebeuren volgens Wegen en Verkeer, maar wel alles voor een appel en een ei. Zij zijn nochtans ook niet overal op tijd en stipt, maar ja, zij worden hiervoor niet beboet, in tegendeel dan trekken ze nog overuren ook. De takeldiensten hebben groot gelijk dat ze zich niet meer laten vangen voor een bagatel.
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 maanden geleden
    Met zo een regels verlies je al bijna geld van voor je vertrekt
  • Jan Denys

    4 maanden geleden
    Laat ze functioneren zoals een hulpdienst, met blauw zwaailicht en sirene. Dit wel enkel in opdracht van de politie. Het kan ook uitdraaien in een zeer gevaarlijke situatie, dus waarom niet. Laat ze een cursus volgen.