Zijn dorpsgenoten noemen hem ‘klein Hitlerken’: politie valt binnen bij voormalig lokaal bestuurslid Vlaams Belang Jongeren

Het Oost-Vlaamse parket voert een onderzoek naar een voormalig bestuurslid van de jongerenafdeling van Vlaams Belang in Sint-Lievens-Houtem. De man staat in het dorp gekend om zijn opvallende voorkomen dat doet denken aan Hitler.

Marc Klifman

Speurders van de federale politie zijn maandagochtend in Sint-Lievens-Houtem binnengevallen in de woning waar B. met zijn moeder woont.

De man haalde twee jaar geleden nog de regionale krant omdat Vlaams Belang na tien jaar in het Oost-Vlaamse dorp met een nieuwe politieke werking startte. Een afdeling voor volwassenen, en een voor jongeren. B. werd toen aangesteld als de nieuwe voorzitter van de jongerenafdeling.

In het dorp werd B. echter ook vaak ‘klein Hitlerken’ genoemd vanwege van zijn opvallende kledij en voorkomen die aan Adolf Hitler doen denken.

Het Oost-Vlaamse parket bevestigt maandag dat er een opsporingsonderzoek naar de man loopt. Hij is niet opgepakt, maar de speurders deden dus wel een huiszoeking. Over de reden van de inval wil het parket geen informatie kwijt.

Bij de plaatselijke Vlaams Belang-afdeling hebben ze nooit iets verdachts gemerkt. B. had reeds beslist om een stap opzij te zetten.

Pieter De Spiegeleer, federaal volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, woont in hetzelfde dorp. Maar hij kent B. niet persoonlijk, zegt hij. “Ik ben nog maar net verhuisd naar daar en ik heb nooit met hem in het bestuur gezeten. Ik heb hem enkel ontmoet op een eetfestijn. Die foto nu van hem is wel een beetje stereotiep. Hij is niet altijd zo gekleed. Maar nogmaals, ik ken hem enkel van zien. Ik heb nooit met hem samengewerkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen