© ©Roel Dijkstra / Foto: Joep van

Diefstal

Twee jonge Nederlanders opgepakt voor twaalf inbraken in Achel

Hamont-Achel -

Twee jonge Nederlanders uit de buurt van Utrecht zitten in de gevangenis van Hasselt voor een reeks inbraken in Achel. Ze werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad betrapt toen een hond alarm sloeg.

Mireille Maes

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bij de politie twaalf inbraken in vooral deelgemeente Achel gemeld. Inbrekers forceerden zich een toegang tot huizen, tuinhuisjes en auto’s. Rond 5.45 uur sloeg een hond alarm. Toen de bewoner buiten ging kijken, betrapte hij het duo op heterdaad. De twee vluchtten te voet weg. De man contacteerde meteen de politie. Die was snel ter plaatse en kon na een korte klopjacht de twee daders arresteren.

Na de verhoren werden de mannen bij de onderzoeksrechter in Hasselt voorgeleid. De twee verdachten werden aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Hasselt. Het gaat om twee mannen (18 en 24 jaar) uit Leersum bij Utrecht.

Alert

De politie vraagt om zeker in deze donkere dagen de auto’s, de woning en aanhorigheden goed af te sluiten. Verdachte gedragingen en personen kan u best melden via 112 zodat de politie indien nodig een controle kan doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer