In 2023 pompten de Belgische politieke partijen miljoenen in advertenties op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2023 pompten de Belgische politieke partijen miljoenen in advertenties op sociale media. © HLN Fotomontage, Belga

Meer dan 23 miljoen euro sinds 2020: nergens in Europa spenderen politieke partijen zo veel aan online advertenties

politiekTwijfelt u er nog aan dat de verkiezingscampagne echt uit de startblokken geschoten is? Zelfs in 2023 draaide ze op sociale media al op volle toeren, want alle politieke partijen samen spendeerden miljoenen aan advertenties. Heeft dat ook een effect? En om hoeveel geld gaat het exact? Bekijk hier hoeveel elke partij uitgeeft om via Facebook en Instagram uw stem te versieren.

71 reacties

  • Bruno Meurs

    3 maanden geleden
    Als ik me niet vergis zitten de partijen die vroeger klein waren op een berg geld. Men heeft de dotaties verhoogd omdat de traditionele partijen hun krimp niet in de portemonee zouden voelen. En nu maar klagen. Nog maar eens een reden waarom de traditionelen niet inzitten met ons (belastings)geld. En maar graaien...
  • Liliane Vervliet

    4 maanden geleden
    Afschaffen die dotaties . Om een keuze te maken bij de verkiezingen heb je geen sociale media nodig,luister niet naar beloften van politiekers ,maak een keuze na een blik op de hedendaagse situatie in dit land.
  • Marlene De Smedt

    4 maanden geleden
    De Waalse partijen geven veel minder geld uit aan publiciteit. De Vlaamse partijen daarentegen...Vooral Vlaams Belang en N-VA die steeds kritiek hebben op hun concurrenten geven daar veel aan uit, ook aan vastgoed. Allemaal met belastinggeld.
  • David Van Medegael

    4 maanden geleden
    Met dat geld kan men vele andere meer maatschappelijk relevante projecten ondersteunen!
  • Etienne Duffeleer

    4 maanden geleden
    moest er nu nog waarheid staan in wat ze uitgeven maar daar slaat vooral de Pvba de bal Kompleet mis.Alles wat ze beloven zouden ze moeten kunnen aantonen of anders zouden ze gestraft moeten worden, dat zou nogal iets worden.