Tessa Kraan
Volledig scherm
© Tessa Kraan

Krantenverdeler PPP sleept Belgische staat én concurrent bpost voor de rechter voor “illegale staatssteun”

UPDATEPPP, het bedrijf dat bij de aanbestedingsprocedure voor het krantencontract als beste uit de bus kwam, heeft de Belgische staat én bpost voor de rechter gedaagd. De twee partijen zijn uitgenodigd om woensdag voor de ondernemingsrechtbank in Brussel te verschijnen. Dat schrijft zakenkrant L’Echo. Volgens PPP is er sprake van “illegale staatssteun”. Het bedrijf vraagt aan de rechter om alle steun stop te zetten, op straffe van een dwangsom van 494.000 euro per dag.

24 reacties

  • Schuurmans Daniel

    4 maanden geleden
    Overheids opdrachten moeten aanbesteed worden, de voorwaarde waaraan moet men klaar en duidelijk omschrijven. Als dan blijkt dat de PPP de beste is moet de opdracht ook aan PPP toegekend worden. Om dan later te zeggen geen vertrouwen te hebben in PPP heeft de overheid en B post geen recht van spreken. Dan had men meer eisen moeten stellen in de voorwaarde die gesteld werden in de aanbesteding. Dit is regelrecht ingaan tegen regels die men zelf gemaakt heeft. Dit gaat opnieuw geld kosten.
  • Noel Laperre

    4 maanden geleden
    Voor PPP gaat het in essentie niet over het binnen halen van die nationale operatie. (hetgeen ze fysiek überhaupt niet kunnen waar maken). Het gaat hem van in den beginne om het binnen halen van een gigantische schadeclaim.
  • richard lenssens

    4 maanden geleden
    Het gaat hier wel om ieders Belg zijn belastinggeld die uitgegeven wordt aan bpost die dubbel zo duur is als PPP,hallo sommigen hier.Wed ervoor als de prijs effectief moest aangerekend om een krant in de bus te krijgen en 5x meer moest betalen dat probleem zich vanzelf oplost ,dan moeten ze geen krant meer.De gemeenschap wordt beu dat steeds voor enkelen belastinggeld wordt uitgegeven en dit puur voor hun gemak.
  • Veerle Ballegeer

    4 maanden geleden
    PPP heeft groot gelijk. Je kan niet zomaar de regels onderweg veranderen volgens de wet op overheidsopdrachten....
  • Yvan Lissens

    4 maanden geleden
    Men mag niet enkel kijken naar de laagste prijs, er is ook nog iets zoals kwaliteit. Bpost stopt mijn krant reeds om 4 uur 's ochtends netjes in mijn bus. Als ik lees dat PPP zelfs niet genoeg personeel zou hebben voor een deftige bedeling op te zetten, dan vraag ik me af of ik mijn krant überhaupt nog op de juiste dag ga krijgen.