5 redenen om met een makelaar te werken

Als je je huis verkoopt, heb je de keuze om dat zelf te doen of om een makelaar in te schakelen. Een makelaar heeft heel wat expertise. Toch tel je voor zijn diensten een behoorlijk bedrag neer. Is het zijn geld waard? Wij geven je 5 redenen om met een makelaar in zee te gaan.

Zimmo redactie
Bron: Zimmo

1. Hij heeft een objectieve blik

Wanneer je zelf je huis verkoopt, gaan hier emoties mee gepaard. Je hebt er een hele tijd lief en leed gedeeld, dus je wil ook dat je woning in goede handen komt. Een makelaar daarentegen kijkt rationeel naar de zaak. Hij wil je huis zo snel mogelijk en voor de best mogelijke vraagprijs verkopen.

2. Hij heeft een groot klantenbestand

Een makelaar heeft connecties. In al zijn jaren ervaring is hij al met heel wat geïnteresseerde kopers in contact gekomen. Dit maakt dat hij snel je huis kan voorstellen aan verschillende geïnteresseerden. Zo vindt hij sneller de juiste koper, die misschien wel net wat meer wil betalen voor zijn nieuwe droomwoning.

3. Hij weet hoe je een huis verkoopt

Hoe neem je de juiste foto’s van je huis? Wat mag je niet vergeten in je online vastgoedadvertentie? Hoe geef je een goede rondleiding? Een makelaar kent hier alles van. Hij zorgt ervoor dat geïnteresseerden meteen een goede eerste indruk krijgen zodat je huis in no time verkocht is.

4. Je wint tijd

Een zoekertje online zetten, rondleidingen inplannen en geven, contact onderhouden met geïnteresseerden. Het kost allemaal tijd. Door dit alles aan een makelaar door te geven, verlies jij geen tijd in je drukke werk- en leefschema. Dat geeft je ook meer tijd om je nieuwe droomhuis te zoeken én in te richten!

5. Geen administratieve rompslomp

Zowel voor als na de verkoop zijn heel wat papieren nodig. Denk aan EPC, elektrische keuring, bodem- en asbestattest, enzovoort. Zie je door het bos de bomen niet meer? Ben je bang om iets te vergeten? Een makelaar is hierin geroutineerd en handelt alles piekfijn en correct af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer