Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck wijst naar bestuur na bekerexit: "Mijn spelers zijn slachtoffer van deze omstandigheden"

 wo 17 januari 2024 07:02
Kopzorgen voor de coach van Gent.

Genoeg is genoeg. Ondanks vele waarschuwingen zag Hein Vanhaezebrouck zijn kern de laatste weken en maanden stilletjes leeglopen. Na de uitschakeling in de beker drukte de Gentse trainer zijn bestuur nog eens met de neus op de feiten. "Ik heb van bij het begin gezegd dat we ons moesten wapenen, maar de situatie is alleen erger geworden", klonk het langs de lijn.

Het gaat van kwaad naar erger met de kern van KAA Gent.

 

Hein Vanhaezebrouck hamert er al anderhalf seizoen op dat zijn kern te klein is om mee te dingen voor de prijzen, maar ook deze winterstop bracht weinig zoden aan de dijk.

 

Integendeel: de trainer van Gent zag zijn goudhaantje Malick Fofana definitief vertrekken, moest afscheid nemen van enkele sterkhouders die naar de Asian en Afrika Cup trokken en moet nog steeds afrekenen met een uitpuilende lappenmand.

Mijn spelers hebben er niet voor gekozen om in deze situatie te voetballen.

Hein Vanhaezebrouck

Kwam daar gisteren nog bij: een blessure van zijn doelman Davy Roef en een pijnlijke bekerexit tegen rivaal Club Brugge, waar het al noodgedwongen met twee jonkies in de defensie moest spelen.

 

"Ik kan enkel maar trots zijn op de spelers die op het veld stonden, jong of oud", nam hij zijn ploeg na de wedstrijd eerst en vooral in bescherming.

 

"Zij hebben er ook niet voor gekozen en zijn ook niet naar hier gekomen om in deze situatie te voetballen", ging hij verder over de selectieproblemen van zijn team.

 

"Mijn kern kan er nu eenmaal niet aan doen dat ze te klein is. Maar zo zien mijn mannen wel een potentiële bekerfinale of -overwinning door hun neus geboord worden. Zij zijn nu eenmaal het slachtoffer van deze omstandigheden."

Roef moest na 20 minuten al naar de kant.

De trainer van Gent wijst zo nog eens richting het bestuur, dat volgens hem dringend in actie moet schieten om de kern te verstevigen voor het verdere verloop van het seizoen.


"Je moet als club gewapend zijn tegen deze omstandigheden. Dat heb ik in het begin van het seizoen al gezegd, eigenlijk. Maar de situatie is alleen maar erger geworden. Andere clubs hebben ook spelers naar de Afrika of Asian Cup zien vertrekken, maar geloof mij: die zullen daar niet zo veel hinder van ondervinden."


"Of dit een verwijt naar het bestuur is? Neen, het is de realiteit. Maar goed, hopelijk kunnen we binnenkort wel wat bijhalen om niet nog meer in de problemen te komen en onze plaats in de competitie te verliezen."

Beloftes Louwagie

Alsof Gent-manager Michel Louwagie de bui al voelde hangen, maakte hij gisteren - nog voor de smeekbede van zijn trainer - beloftes over nieuwe aanwinsten.

 

"Het is onze bedoeling om sterker uit deze transferperiode te komen", vertelde Louwagie al tijdens de rust. "We gaan zeker nog een verdediger halen, misschien zelfs twee. Ik hoop de komende dagen op een doorbraak."

 

En wat na het vertrek van Malick Fofana en misschien ook Gift Orban? "De kans bestaat ook dat we nog voor een spits gaan", klinkt het bij de manager. "En voor de rest zullen we een eventuele opportuniteit niet laten schieten."

 

Toch wil Louwagie ook een positieve kanttekening maken bij de geschetste situatie van zijn trainer. "Aan de andere kant hebben we goed verkocht, hé. Als je op Transfermarkt (de website) ziet dat de waarde van Fofana op 8 miljoen wordt geschat en wij hem verkocht hebben voor 22 miljoen + 20% op de meerwaarde bij doorverkoop, dan moet je je goed voelen."

 

En nu dan maar zoeken op Transfermarkt naar die nieuwe groeibriljant? 

Gerelateerd: