Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Getty Images/Westend61

Tom is 26 en liet zich steriliseren: “Ik had het beter al vroeger gedaan”

Een opvallende trend in het aantal vasectomieën: steeds meer jonge mannen laten zich steriliseren. Urologen zien vandaag ook weleens twintigers die zich laten opereren. Oost-Vlaming Tom (26) is een van hen. Hij legt uit waarom hij zich zo jong al liet steriliseren.

20 reacties

  • Fanny Konings

    3 maanden geleden
    Kinderen genoeg om voor te zorgen, zo ook pleegzorg, meer dan nodig voor de talloze verwaarloosde jongvolwassenen of wees kinderen. Het is tijdelijk en je krijgt veel voldoening terug.
  • Patrick De Reyck

    3 maanden geleden
    “‘Is dit wel een wereld om kinderen aan toe te vertrouwen, vragen mensen met een goed stel hersenen zich vandaag wel af." Wel, deze mensen, incluis de uroloog, hebben ze misschien wel, maar ze gebruiken ze niet. Het is wereldwijd immers nooit zo goed geweest als nu, dat bewijzen de statistieken. Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel, maar dansten wij vroeger ook niet elk weekend op de De Bom van Doe Maar? Dit soort houding los van feiten als voldoende reden voor vasectomie is een schande.
  • Frank Cube

    3 maanden geleden
    Amai die had een gewillige dokter, ik vraagde het rond mijn 40ste en dit was niet mogelijk wegens te jong. Uiteindelijk heb ik na 5-6 doktersbezoeken bij verschillende artsen heb ik het opgegeven. Uiteindelijk was het wel mogelijk op mijn 56 .
  • Lies Books

    3 maanden geleden
    Best straf dat de mannen in de commentaren zich al op jonge leeftijd konden laten steriliseren. Als vrouw van 26 jaar vroeg ik 20 jaar geleden om sterilisatie en geen enkele dokter wou me doorverwijzen want "stel dat je spijt krijgt". Ik wist op mijn 16 al dat ik geen kinderen wil en dat is nooit veranderd. Ik vraag me af of vrouwen tegenwoordig wél even gemakkelijk een sterilisatie krijgen dan mannen.
  • Hilde De Smedt

    3 maanden geleden
    Hij heeft groot gelijk. Kinderen zijn niet altijd een meerwaarde in je leven, ze kunnen voor veel problemen zorgen!!