© BELGA

Belgische vrouwen komen elkaar tegen in het dubbelspel, geen Belgen meer in het enkel op de Australian Open

Elise Mertens neemt het donderdag, aan de zijde van de Taiwanese Su-Wei Hsieh, op tegen Greet Minnen en Yanina Wickmayer in de eerste ronde van het dubbelspel op de Australian Open. Individueel wist Mertens zich niet te plaatsen voor de zestiende finales waardoor we geen Belgische vertegenwoordigers hebben in het enkelspel.

Vincent Van Genechten, Michaël Van Damme
Bron: BELGA

De wedstrijd tussen Elise Mertens en de Taiwanese Su-Wei Hsieh enerzijds en Greet Minnen en Yanina Wickmayer anderzijds is het derde duel op court 12.

Met Kimberley Zimmermann komt er donderdag nog een vierde Belgische op het terrein. Zij dubbelt aan de zijde van de Nederlandse Bibiane Schoofs. In de eerste ronde zijn de Chinese vrouwen Hanyu Guo en Xinyu Jiang de tegenstanders. Ze spelen de vijfde en laatste wedstrijd op court 17.

In het enkelspel verloor Elise Mertens (WTA 28) haar tweede ronde van de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA 37) in drie sets (5-7, 6-1 en 7-6 (10/6)).

De partij in de KIA Arena begon erg gelijkopgaand. Bij 5-5 in de eerste set forceerde Mertens een beslissende break die naar 7-5 setwinst leidde. De tweede set was volledig voor Kostyuk met 6-1. In een spannende derde set leek Mertens het laken naar zich toe te trekken bij 6-5. Ze kreeg een wedstrijdpunt, maar kon dat niet verzilveren en in de tiebreak bleek Kostyuk te sterk met 7-6 (10/6).

Mertens was de laatste Belgische deelnemer in het enkelspel op het eerste Grand Slam van het seizoen. Ze speelde haar zevende Australian Open. Bij haar debuut in 2018 bereikte ze de halve finales, dat blijft nog even haar beste resultaat op een grandslamtoernooi. Bij alle zes haar vorige deelnames haalde ze altijd minstens de derde ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer