“Dagcentrum Vliegden Oost zal de opbrengst van het bier gebruiken om hun vakantieweek te financieren”, zegt directeur Kim Celis.© gvb

Peltse vrienden brouwen eigen bier voor goede doel

Pelt -

De Bokkige Pélteneir, dat is het biertje dat drie Peltse vrienden zelf brouwden. Dat deden ze niet alleen voor de fun, maar ook voor het goede doel. Dankzij de verkoop van het bier konden de vrienden 2.000 euro schenken aan dagcentrum Vliegden Oost van De Klimroos.

Geert Van Baelen

Sinds 2015 zet de Peltse vereniging Pelt 4U, die ontstond uit een groepje bevriende hobbykoks, graag de schouders onder een goed doel. Aanvankelijk steunden ze elk jaar een ander doel, sinds de coronacrisis gaat hun aandacht volledig naar De Klimroos in Pelt, een dienstencentrum voor volwassen personen met een fysieke handicap, een niet-aangeboren hersenletsel of een neurologische aandoening.

“Enkele maanden geleden zijn we de uitdaging aangegaan om een eigen bier te brouwen”, vertellen Marc Sevens, Dirk Geysen en Rudy Loos van Pelt4U. “Dat deden we met de deskundige hulp van de Overpeltse microbrouwerij Molder&Coop. Het werd een donker, pittig winterbier met de naam de Bokkige Pélteneir in grote flessen van 75 centiliter.”

“We konden ons idee mogelijk maken dankzij heel wat gulle sponsors die zelf ook graag het resultaat proefden. Daardoor was een groot deel van onze flessen al verkocht voordat we ze aan het grote publiek konden aanbieden”, lachen de mannen. “Uiteindelijk hebben we meer dan 440 flessen verkocht. Maar we willen mensen nu ook de kans geven om ons bier te proeven. Daarom zullen we de Bokkige Pélteneir nog gaan slijten op Peltse evenementen. Ook die opbrengst schenken we dan aan De Klimroos. Volgend jaar pakken we dan weer uit met een nieuw bier.”

Barbecue

De opbrengst van hun eerste biertje zal alvast goed besteed worden. Maar liefst 2.000 euro konden de vrienden overhandigen aan dagcentrum Vliegden Oost van De Klimroos. “Daar zal het geld gebruikt worden om de vakantieweek te financieren”, zegt directeur Kim Celis. “Een keer per jaar gaan de gasten met het dagcentrum op vakantie. We willen de kostprijs drukken om zo iedereen de kans te geven om deel te nemen en leuke dingen te doen.”

Ook op de vakantieweek zelf zullen de vrienden van Pelt 4U opduiken. “We gaan een dag voor de groep koken”, klinkt het. “We zijn begonnen als een vriendengroep van hobbykoks en dat willen we ook laten zien. De vorige keer hebben we een barbecue voorzien voor de gasten. Dat was zo goed meegevallen dat we tijdens hun volgende vakantie zullen terugkeren.”

Meer info: www.pelt4U.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer