© ATV

Man (39) in levensgevaar bij brand in appartementsgebouw in Boom: “Twaalf bewoners geëvacueerd”

Boom -

In de Antwerpsestraat in Boom is woensdagavond brand uitgebroken in een appartementsgebouw. De 39-jarige bewoner werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, twaalf anderen werden geëvacueerd.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de brandweer van zone Rivierenland een oproep over een brand in een appartement op de zevende verdieping. “De oorzaak is voorlopig nog onduidelijk en wordt onderzocht”, vertelt Joris Van Camp, woordvoerder van politiezone Rupel. Volgens onze informatie zou de bewoner met een aangestoken sigaret in slaap gevallen zijn. De man kon op eigen kracht samen met zijn hond het appartement verlaten, maar verkeert momenteel in levensgevaar.

“Hij kreeg ter plaatse medische zorgen toegediend en werd naar het UZA in Edegem gebracht. Ook de bovenbuur werd naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw, 62 jaar, was bevangen door de rook en werd ter controle naar het nabijgelegen AZ Rivierenland in Reet gebracht”, zegt Van Camp.

In totaal werden zes appartementen ontruimd, een twaalftal bewoners werd onder begeleiding van de politie uit voorzorg geëvacueerd. “De bewoners worden opgevangen in een zaaltje van Boomke Wies en een ruimte van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonkade. We voorzien ook psychologische hulp voor de bewoners die daar nood aan hebben”, aldus de politie.

De brandweer kon twee katten bevrijden. Eentje is helaas overleden, de andere werd met spoed naar de dierenarts gebracht.© BFM

Kat overleden

De brand is intussen onder controle. Tijdens de interventie kon de brandweer nog een hond en twee katten bevrijdden uit de getroffen appartementen. Een kat is helaas overleden, de andere kat werd met spoed in een brandweerwagen naar de dierenarts gebracht.

© BFM

Het vuur veroorzaakte vooral veel rookschade. Minstens drie appartementen zijn tijdelijk onbewoonbaar. De brandweerploegen zijn momenteel bezig met het ventileren van het hele appartementsgebouw.

Naast het appartement waar de brand ontstond, zijn nog twee andere appartementen tijdelijk onbewoonbaar door de rook. De gemeente ging onmiddellijk op zoek naar een oplossing voor de getroffen bewoners. “De onderbuurvrouw kan de nacht doorbrengen bij familie”, vertelt Patrick Poppe, communicatie-ambtenaar van de gemeente Boom. “Voor een andere bewoonster zijn we aan het kijken voor een plaats bij noodopvang KINA. Mocht dat niet mogelijk zijn zou ze naar een doorgangswoning van het OCMW kunnen voor de nacht.”

© BFM

© BFM

© BFM

(nelo, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen