Themabeeld.© Anadolu Agency via Getty Images

Pakistan heeft aanvallen uitgevoerd tegen rebellen in Iran

Het Pakistaanse leger heeft in de nacht van woensdag op donderdag aanvallen uitgevoerd tegen rebellengroepen in Iran. Dat heeft een bron binnen de Pakistaanse veiligheidsdiensten gemeld, twee dagen nadat bij een aanval van Iran op Pakistan volgens de Pakistanen twee kinderen om het leven kwamen.

Bron: BELGA

“Ik kan alleen bevestigen dat we aanvallen hebben uitgevoerd tegen gewapende anti-Pakistaanse groepen die werden geviseerd in Iran”, aldus de bron, die geen officiële verklaringen mocht afleggen. Een persbericht van de regering volgt nog, klinkt het.

Het Iraanse staatspersagentschap Irna meldde donderdagochtend vroeg “verschillende explosies in de gebieden rond het dorp Saravan”. De informatie kwam van een verantwoordelijke van de provincie Sistan en Beloetsjistan, waar het leger sinds decennia vecht tegen rebellengroepen. 

Iran had dinsdagavond doelwitten van de separatistische organisatie Jaish al-Adl onder vuur genomen in Pakistan, wat geleid heeft tot een diplomatiek conflict tussen beiden landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer