Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Wat is er aan de hand met eHealth? Huisartsen kunnen geen medicatie meer voorschrijven

U heeft het onlangs misschien ook meegemaakt: na een huisartsbezoek wilt u medicatie ophalen bij de apotheker, maar op uw identiteitskaart blijkt helemaal geen voorschrift te staan. Dat komt door aanslepende problemen met eHealth, het online platform van de overheid, waardoor artsen soms geen medicatie kunnen voorschrijven of factureren aan ziekenfondsen. Sommige artsen zijn al een maand niet uitbetaald. “We accepteren het niet langer”, vertelt dokter Stefan Teughels van huisartsengroep Domus Medica.

26 reacties

  • Jeroen Janssens

    3 maanden geleden
    De vooruitgang van de achteruitgang. Lang leve de digitale wereld! Als het internet ff uitvalt is er al paniek.... wat als.....
  • Frans Van Hoyweghen

    3 maanden geleden
    Ja bij mij werkt perfekt, als ik buiten stap bij de huisarts en steek de straat over naar mijn wagen krijg ik al bericht van Helena dat er voorschriften zijn.
  • Kurt Vanhaverbeke

    3 maanden geleden
    Het werkt perfekt, bij mij toch. Ik klaag nooit.
  • Walter Lippens

    3 maanden geleden
    Voorschriften komen nooit op uw identiteitskaart terecht. Dit is pure nonsens.
  • Robert Boxtaele

    3 maanden geleden
    Gisteren nog met eHaelth gewerkt via Helena. Geen probleem, alle op 16 januari ll. door onze huisarts ingevoerde medicatie-attesten waren aanwezig en downloadbaar. Wij hebben daar nog nooit problemen mee gehad.