© RTV

Bewoner overleden (85) na brand in woonzorgcentrum in Balen

Balen -

Bij een brand in een kamer in woonzorgcentrum Orelia Keiheuvel in Balen heeft een 85-jarige bewoner het leven gelaten. Dat meldt burgemeester Johan Leysen donderdagochtend in een persbericht.

Marc Peeters, Stef Geeraerts

De brand ontstond rond 2.00 uur. Volgens de burgemeester konden dankzij een snelle reactie van de hulpdiensten meer slachtoffers worden vermeden.

In de getroffen gang van het woonzorgcentrum werd een twintigtal bewoners geëvacueerd. Zij werden in de cafetaria opgevangen samen met enkele andere ongeruste bewoners. Het Medisch Interventieplan werd afgekondigd en de gemeentelijke crisiscel kwam samen.

De brand was snel onder controle. Rond 3.45 uur konden de bewoners terug naar hun kamer. In de getroffen kamer werd het lichaam van een bewoner aangetroffen. De familie van het slachtoffer werd op de hoogte gebracht. Er wordt nog onderzocht wat de oorzaak van de brand is, maar de eerste vaststellingen wijzen op een accidentele brand.

© Stef Geeraerts

“De brandschade blijft beperkt tot de matras”, deelt de woordvoerder van de brandweer mee. “Dit geeft wel veel en helaas dodelijke rook. Het nachtpersoneel heeft zeer adequaat gereageerd. De brandweer heeft alleen nog een beetje moeten afblussen en de kamer ventileren.”

“Dank aan de hulpdiensten”

“Onze gedachten gaan uit naar het slachtoffer en de familie van de betrokken bewoner. We betreuren enorm dat dit is kunnen gebeuren. We bedanken de hulpdiensten voor hun snelle tussenkomst en om erger te kunnen voorkomen”, zegt Kristof Berings, directeur van Orelia Keiheuvel.

Alle bewoners van het woonzorgcentrum en hun families krijgen in de loop van de ochtend meer informatie over de brand en kunnen voor psychosociale ondersteuning terecht bij het Rode Kruis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen