Vooruit provoceert met projectie van verkiezingsslogan op hoofdkwartier Vlaams Belang: “Vooruit of achteruit”

Vooruit projecteert donderdagochtend zijn campagneslogan ‘Het is Vooruit. Of het is achteruit’ op verschillende locaties, waaronder het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan Madou in Brussel. Daarmee willen de socialisten duidelijk maken wat voor hen de inzet van de verkiezingen is. “Vooruit is de leider op links én in het centrum. Wij zijn het enige alternatief voor extreemrechtse achteruitgang”, stelt voorzitter Melissa Depraetere.

jvh
Bron: BELGA

Vooruit waarschuwt voor een complete achteruitgang na 9 juni, aangezien “een extreemrechtse regering geen sciencefiction meer is in Vlaanderen”. “Overal waar extreemrechts aan de macht is, gaan de welvaart, de vrijheid en de veiligheid van de mensen erop achteruit. Kijk naar de verschrikkelijke oorlogstaferen in Gaza. Maar ook dichter bij huis naar wat Meloni doet in Italië”, waarschuwt Depraetere. “Met een sms’je schrapte ze het aanvullend inkomen van gepensioneerden, lesbische moeders worden van de geboorteakte van hun kinderen geschrapt en met haar goedkeuring mogen honderden fascisten in het centrum van Rome de Hitlergroet brengen.”

Vooruit is naar eigen het enige alternatief voor extreemrechtse achteruitgang. “Alleen wij zijn groot genoeg om extreemrechts mathematisch onmogelijk te maken. Om N-VA de keuze te ontnemen om met Vlaams Belang te kunnen besturen.”

“Te veel gedoe en gezever”

De slogan prijkt donderdag ook op het gebouw van de Vlaamse administratie aan het Sint-Pietersstation in Gent en op de Boerentoren in Antwerpen.

“De Vlaming heeft het gehad met de politiek. Het is te veel gedoe en gezever. Te weinig dat hen vooruit helpt. Zaken die vroeger heel gewoon leken, zoals een plaats in de crèche, een leerkracht voor de klas of een bus en een bankautomaat in de buurt, worden steeds moeilijker. Mensen hebben het gevoel dat we stilstaan. Dat onze kinderen het slechter zullen hebben dan wij”, aldus Depraetere. Vooruit wil dan ook de stilstand verbreken en “die normale zaken opnieuw mogelijk maken voor iedereen”.

Melissa Depraetere voor het hoofdkwartier van Vlaams Belang© rr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen