Het Paleis dient geen klacht in tegen verwarde vrouw die Koninklijk Paleis in Brussel binnendrong

© BELGA

Het Koninklijk Paleis zal geen klacht indienen tegen de verwarde vrouw die in de nacht van dinsdag op woensdag het paleis in Brussel binnendrong. “Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw kwade bedoelingen had”, zegt woordvoerder Xavier Baert.

wver

In de nacht van dinsdag op woensdag drong een verwarde 46-jarige vrouw het Koninklijk Paleis aan het Warandepark binnen. Volgens onze informatie lag de Spaanstalige vrouw, die 46 jaar oud is, te slapen in een bed in één van de ingerichte appartementen in het Koninklijk Paleis Ze werd er aangetroffen door agenten van de federale politie die de wacht hielden. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis in het kader van een gedwongen opname in de psychiatrie.

LEES OOK. Verwarde vrouw aangetroffen in Koninklijk Paleis: “Ze lag te slapen in een bed”

Een intern onderzoek heeft intussen uitgewezen langs waar de vrouw het paleis is binnengeraakt, zegt Baert, zonder meer details te geven. “Alle maatregelen zijn genomen zodat dit niet meer kan gebeuren.”

Ambtswoning van koning Filip

Het Koninklijk Paleis van Brussel is de ambtswoning van koning Filip, die zijn werkelijke residentie heeft in het Kasteel van Laken. Het Paleis telt meerdere kamers en wooneenheden die zijn voorbehouden aan buitenlandse delegaties en personeel van het paleis.

De koning wordt beveiligd door een veiligheidsdetachement van de federale politie, dat instaat voor zowel de directe beveiling van de vorst als de bewaking van de koninklijke gebouwen. Het bestaat uit 180 agenten en zit daarmee op volledige capaciteit, er zou geen sprake zijn van onderbemanning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen