Rechter Peter D’Hondt streng voor vrouw die dronken in het ruim van vrachtschip belandde: “Dat is bijna comateus”

De auto belandde in het ruim van een vrachtschip.© svov

Dendermonde -

De politierechter heeft vrijdag een vrouw uit Dendermonde rijongeschikt verklaard nadat ze in februari 2022 met haar auto een loskade was opgereden en in het ruim van een vrachtschip was beland. Ze had maar liefst 4 promille alcohol in het bloed. “Dat is bijna comateus”, sprak rechter Peter D’Hondt.

Pieter Van Hecke

Op zondagavond 6 februari 2022 reeds R.S. met haar auto op de dijk in Appels, toen ze plots afweek en ter hoogte van de loskade aan de Tijsluis van de baan afweek. De auto kwam als bij wonder niet in de Dender terecht, maar belandde wel omgekeerd in het ruim van een vrachtschip dat was volgeladen met zand.

De vrouw moest uit de wagen bevrijd worden en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek bij een bloedonderzoek dat ze maar liefst 4 promille alcohol in het bloed had.

Bewaarengel

“Dat is bijna comateus”, sprak rechter Peter D’Hondt in de politierechtbank waarvoor de vrouw zich vrijdag moest komen verantwoorden. “Dit zijn zeer ernstige feiten. U hebt een goede bewaarengel. Het is een wonder dat u nog leeft”, zei de procureur.

De vrouw kampt met een alcoholprobleem en herinnert zelf niets meer van de feiten. “Ze had op het moment van de feiten een kamerjas aan, had geen papieren bij en er werd een lege fles Leffe-bier aangetroffen”, zo ging de procureur verder. Die vond het in het belang van de maatschappij en ook van de vrouw zelf dat zij nooit meer achter het stuur zou kruipen.

De rechter volgde die visie. Hij verklaarde de vrouw rijongeschikt en legde haar een boete van 2.000 euro op. Ze moest onmiddellijk haar rijbewijs afgeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen