N-VA-parlementslid Ludo Van Campenhout wordt onwel tijdens plenaire vergadering

© BELGA

N-VA-parlementslid Ludo Van Campenhout is woensdag tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement onwel geworden. De vergadering werd een tijdlang geschorst. Voorzitter Jan Peumans liet al weten dat de gezondheidstoestand van Van Campenhout onder controle is. “Hij wordt naar één van de dichtstbijzijnde ziekenhuizen gebracht.”

tg, blg

De N-VA-politicus zakte uit zijn stoel, waarna onder meer Open Vld- parlementslid en arts Freya Saeys kwam toegesneld voor een eerste controle. De hulpdiensten werden verwittigd en de vergadering werd geschorst.

Vlaams parlementslid Annick De Ridder zat vlakbij haar collega Van Campenhout. “Het leek erg op een epileptische aanval. Ludo is naar het ziekenhuis afgevoerd voor controle. We wachten op meer nieuws en hopen uiteraard het beste voor hem.”

Na een tiental minuten leek Van Campenhout, die onlangs bekendmaakte dat hij opnieuw in behandeling is voor zijn alcoholprobleem, opnieuw bij zijn positieven te komen en werd hij meegevoerd door de hulpdiensten. Hij zal gecontroleerd worden in een nabijgelegen ziekenhuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is niet de eerste keer dat iemand onwel wordt in het Vlaams Parlement. Eerder dit parlementaire jaar werden ook ministers Hilde Crevits en Ben Weyts onwel in het Vlaamse halfrond.

Lees ook: Minister Crevits wordt onwel tijdens tussenkomst in parlement

Lees ook: Minister Ben Weyts mag ziekenhuis verlaten na aanval van ‘transiënte globale amnesie’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen