Foto: PhotoNews

Eddy Snelders ook verdacht van voyeurisme, omdat hij naakte vrouwen (onder wie zijn stiefdochter) met verborgen camera filmde

Gewezen voetbalcommentator Eddy Snelders heeft naakte vrouwen, onder wie zijn stiefdochter, met een verborgen camera gefilmd in zijn vakantiehuis in de Ardennen. Daarom wordt hij nu ook verdacht van voyeurisme. Dat bericht Het Nieuwsblad zaterdag en het nieuws is ons bevestigd.

Tegen Snelders liep al een onderzoek wegens herhaaldelijk exhibitionisme. Een buurvrouw zei tegen de politie dat ze er meermaals getuige van was geweest dat de zestiger zichzelf bevredigde in het kantoor van zijn immo- en bouwbedrijf in Brasschaat.

Bij een huiszoeking in dat kantoor vonden de speurders op een laptop, een harde schijf en geheugenkaartjes ook beelden die waren opgenomen met een camera die verstopt zat in de badkamer van zijn vakantiehuis. Een twintigtal personen - vooral vrouwen en ook minderjarigen - zouden daarop te zien zijn, onder andere onder de douche.

Ze vertrouwde hem enorm, hij was haar tweede papa

advocate stiefdochter

Manon Cop, de advocate van een slachtoffer, licht toe: "Mijn cliënte is gefilmd. Ze vertrouwde hem (Snelders, red.) enorm, hij was haar tweede papa. Het is een heel heftige periode momenteel. Mijn cliënte is net mama geworden en dat wordt nu overschaduwd. Ze hoopt op oprechte excuses", legt Cop uit. 

De opnames duurden meerdere jaren. "Van haar minder- tot na haar meerderjarigheid. Dat is ook zeer choquerend geweest om te ontdekken." 

Snelders is verhoord. Na dat verhoor stelde de Antwerpse onderzoeksrechter hem formeel in verdenking van voyeurisme. Zijn advocate laat weten dat Snelders de bewuste beelden nooit heeft verspreid en hij zich "intensief psychologisch laat begeleiden".

De ex-voetbalcommentator vormt een koppel met Bé De Meyer, die assisteerde bij "Het rad van fortuin" en "Zondag Josdag". Het gaat om haar dochter.

Bé De Meyer en Eddy Snelders in 2017.

Meest gelezen