Ongeval Ajuinlei.© Het Nieuwsblad

Arbeider zwaargewond nadat hij loodzware staaldraad op zich krijgt: “Bevrijd door omstanders”

Gent -

Een arbeider is zaterdag om 10 uur zwaargewond geraakt toen hij op een werf op de Ajuinlei een pak loodzwaar stalen vlechtwerk op zich kreeg. Omstanders konden de man mee bevrijden.

Sander Luyten

De werkmannen waren bezig aan de bovenste verdieping van het nieuwe Nike gebouw in de Veldstraat. Vanop de Ajuinlei wilden ze met een kraan een pakket stalen vlechtwerk tot op de werf krijgen. Rond 10.15 uur ging het helaas grondig mis. Om een nog onduidelijke reden kwam de loodzware staaldraad los en belandde op een van de werkmannen.

Volgens getuigen zat het slachtoffer tot aan zijn kin geplet. Collega’s en omstanders schoten meteen in actie om de man te bevrijden. Ondertussen waren ook de politie en verschillende ziekenwagens onderweg. Uiteindelijk werd de man overgebracht naar het UZ Gent, maar over zijn toestand is nog geen verder nieuws.

De straat wat door het incident een tijd afgesloten. Rond 11 uur kon het verkeer weer door. De politie laat weten dat de plaats van het ongeval voorlopig in beslag genomen blijft.

© SLN

© SLN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer