De 'bananenbrug' in Wijnegem is de laatste lage brug op het Albertkanaal die wordt afgebroken. Daarna is het mogelijk om met containerschepen met vier containers op elkaar over het Albertkanaal te varen.
Volledig scherm
De 'bananenbrug' in Wijnegem is de laatste lage brug op het Albertkanaal die wordt afgebroken. Daarna is het mogelijk om met containerschepen met vier containers op elkaar over het Albertkanaal te varen. © Vlaamse Waterweg

KIJK. Afbraak ‘bananenbrug’ is sluitstuk van grote ‘bruggenoperatie’ op Albertkanaal: “Hierna kunnen schepen tot vier containerlagen binnenvaren”

De Vlaamse Waterweg is dit weekend gestart met de afbraak van de ‘bananenbrug’ in Wijnegem. Het gaat om de laatste lage brug op het Albertkanaal. De voorbije jaren werden al niet minder dan 61 bruggen op het Albertkanaal verhoogd. Daarna zal het mogelijk zijn dat schepen met vier lagen containers over het Albertkanaal kunnen. “Waar een wil is, is een waterweg”, knipogen voorzitter Koen Anciaux en Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg.