Johan Bakayoko.© Getty Images

VIDEO. Johan Bakayoko scoort, maar PSV kan voor het eerst dit seizoen niét winnen (en veertig jaar oud record verbreken)

PSV is op bezoek bij Utrecht niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. De Eindhovenaren grijpen zo naast een achttiende competitiezege op rij in de Eredivisie. Het record van 19 opeenvolgende overwinningen van Ajax in 1971-1972 zal zo niet verbroken worden.

Maarten Vanhoof

Net als in de bekerwedstrijd tegen Twente stonden Yorbe Vertessen en Johan Bakayoko ook vandaag allebei in de basis bij PSV. En de partij kon niet beter beginnen voor die laatste. Sergio Dest zwiepte de bal in de zestien, Bakayoko verschalkte de doelman in de verste hoek met zijn vierde competitiedoelpunt. En dat zowaar met het hoofd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

PSV was ook de rest van de eerste helft baas, maar gescoord werd er daarin niet meer. Voor rust knalde Vertessen nog op doel, maar zijn trap belandde op de vuisten van Utrecht-doelman Barkas.

Vroeg in de tweede helft kwam Utrecht op gelijke hoogte. Sam Lammers zorgde voor de uitstekende voorzet, de afwerking kwam van onze landgenoot Othman Boussaid. Yorbe Vertessen werd in de 66stee minuut naar de kant gehaald, Bakayoko in de 77ste minuut.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

PSV kon daarna niet meer scoren, waardoor de Eindhovenaren voor het eerst dit seizoen niet kunnen winnen. Ze weten hun eigen record van in het seizoen 1987-1988 zo niet te verbreken. Toen wist het PSV van Guus Hiddink zeventien keer op rij te winnen in de Eredivisie. Dat record evenaarde PSV wel vorige week, maar beter doen ze dus niet.

In het klassement heeft PSV met een rapport van 52 op 54 nog steeds een straatlengte voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord (39 punten), dat vandaag nog in actie komt. Utrecht staat veertiende met 19 punten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer