Videospeler inladen...

Drie lichtgewonden bij gasontploffing in Neder-Over-Heembeek, buurtbewoners terug naar huis

In Neder-Over-Heembeek zijn drie gewonden gevallen bij een gasontploffing in een woning. De explosie is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door werken die een aannemer uitvoerde. De gevel van het huis raakte zwaar beschadigd, 672 mensen werden geëvacueerd, waaronder 2 scholen.

De ontploffing vond plaats rond 8.25 uur en werd mogelijk veroorzaakt door werken die aannemer aan het uitvoeren was. De bewoonster werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, ook twee anderen raakten lichtgewond en werden ter plaatse verzorgd. 

BEKIJK - De brandweer heeft deze beelden verspreid:

Videospeler inladen...

Brandweer en politie hebben een veiligheidszone ingesteld. De bewoners van alle panden binnen die zone zijn geëvacueerd en worden opgevangen in een zaal in de buurt. Ook twee scholen in de omgeving zijn geëvacueerd. Volgens de brandweer gaat het in totaal om 672 personen die in veiligheid zijn gebracht.

"Sibelga is nu ter plaatse om het lek in de leiding te dichten", zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. "Momenteel staat het gas dat uit de leiding ontsnapt nog in brand."

BEKIJK - De scholieren worden in de kerk opgevangen. "Wij zijn op dat soort situaties voorbereid", zegt pastoor Yves Lebrun in "Het journaal":

Videospeler inladen...

"Wellicht bij graafwerken leiding geraakt"

"Wij zijn vanochtend verwittigd van een gasgeur in de François Vekemansstraat in Neder-Over-Heembeek", klinkt het bij Sibelga. "Net toen onze ploeg ter plaatse kwam, vond de explosie plaats."

De technici van Sibelga zullen nu de gastoevoer aan beide zijden van de veiligheidszone afsluiten. Eenmaal de brand volledig geblust is en de situatie beveiligd is, kan dan het lek hersteld worden. De oorzaak van het lek moet nog nader onderzocht worden, maar het lijkt er volgens de distributienetbeheerder op dat er bij graafwerken aan het trottoir een lagedrukleiding geraakt is. 

Intussen is het lek gedicht. Ook de buurtbewoners die geëvacueerd werden, kunnen naar hun woning terugkeren. Drie woningen zijn door de ontploffing wel onbewoonbaar.

Meest gelezen