Blankenberge

Auto rijdt zich vast op strand van Blankenberge

© Junior Verbeeke

Twee jongemannen hebben zich zondagnacht vastgereden op het strand van Blankenberge. Naar eigen zeggen waren ze het strand opgereden om van het uitzicht te genieten.

Junior Verbeeke

Een Roemeense bestuurder van 18 jaar en zijn passagier hoopten in de nacht van zondag op maandag te genieten van een idyllisch moment op het strand. Via de Zeedijk reden ze met hun wagen richting de hoogwaterlijn aan de Pier. “We wilden van het zicht genieten en enkele foto’s maken”, stellen de twee, naar eigen zeggen op vakantie aan zee.

Dat ging al snel fout: door het mulle zand raakten ze geen centimeter meer vooruit. De politie werd rond 2.15 uur verwittigd door een voorbijganger die de BMW had zien staan. “Onze ploegen gingen ter plaatse”, zegt politiecommissaris Jan Maertens. “Maar zowel de brandweer als de takeldiensten konden de wagen niet weghalen. Ze zouden zelf komen vast te zitten.”

© Junior Verbeeke

Geen drugs

De wagen lostrekken bleek niet vanzelfsprekend. Een geluk bij een ongeluk: de BMW stond een vijftiental meter voor de hoogwaterlijn geparkeerd. Het opkomende water moesten de twee mannen dus niet vrezen. “Een bulldozer van de technische dienst gaat de auto maandagochtend wegslepen”, aldus Maertens. “Het duo zal dus eventjes geduld moeten hebben.”

Of de strandgangers ook op de bon vliegen? “Parkeren of stilstaan op het strand is verboden, maar we gaan geen proces-verbaal opstellen”, zegt Maertens. “Het gaat om een misverstand. Onze ploegen hebben geen drank- of druggebruik vastgesteld. Aangezien de wagen moet weggesleept worden, hebben de twee al problemen genoeg.”