De Filipijnse president Ferdinand Marcos Jr.© AP

President Filipijnen onder vuur omdat hij met helikopter naar concert Coldplay gaat

De Filipijnse president Ferdinand Marcos Jr. ligt onder vuur omdat hij een presidentiële helikopter gebruikte om de (beruchte) files in hoofdstad Manilla te omzeilen en een concert van Coldplay bij te wonen.

mtm
Bron: The Guardian

De president moet het ontgelden op sociale media. Talloze inwoners beschuldigen Marcos ervan “het geld van de belastingbetaler te verspillen” en wezen erop dat zij tijdens hun woon-werkverkeer wel dagelijks het beruchte verkeer van Manilla moeten doorstaan.

Het beveiligingsteam van de president verklaarde dan weer dat het concert tot “een ongekende toestroom van 40.000 mensen had geleid”, resulterend in onvoorziene verkeerscomplicaties langs de route. “De verkeerssituatie vormde een potentiële bedreiging voor de veiligheid van onze president”, luidde het.

Activist Renato Reyes omschreef het besluit als een “ernstige belediging voor de miljoenen Filipijnse pendelaars” en voegde eraan toe dat Manilla uit een recent internationaal onderzoek kwam als de stad met het slechtste verkeer in heel de wereld. Zelfs Coldplay-frontman Chris Martin maakte tijdens het optreden grapjes over het verkeer in de Filipijnse hoofdstad en bedankte alle aanwezigen voor hun doorzettingsvermogen. “Bedankt dat jullie de moeite hebben genomen om door al die onzin heen te komen om hier te zijn.”

Coldplay-frontman Chris Martin.© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer