In België heeft Coyote naar eigen zeggen maar liefst 1.650.000 gebruikers. Zij worden ook gewaarschuwd voor alle mobiele flitscontroles.
Volledig scherm
PREMIUM
In België heeft Coyote naar eigen zeggen maar liefst 1.650.000 gebruikers. Zij worden ook gewaarschuwd voor alle mobiele flitscontroles. © Coyote Systems Benelux / Politie Maldegem

Nu verkeersinstituut Coyote en Waze wil verbieden: hoe komt het dat radarmelders maar niet verboden raken in ons land?

“Dat Vias ons maar probeert te verbieden.” Zo onbewogen reageert Coyote - de Belgische én Europese marktleider in radarmelders - op de zoveelste opschudding rond de verklikkers van flits- en alcoholcontroles. Gisteren eiste verkeersinstituut Vias opnieuw een totaalverbod op al deze systemen. Maar waarom lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan?

137 reacties

  • Lieven Rebry

    3 maanden geleden
    sedert ik mijn coyote heb , al 12j : rij ik veiliger, minder boetes, minder files, minder milieu belastend
  • Lars Devocht .

    3 maanden geleden
    Natuurlijk dienen de verklikers om sneller te rijden dan toegelaten. Al de rest is "uitleg".
  • danny verbeeck

    3 maanden geleden
    Dat ze de technische snufjes zoals sensoren op wagens ook maar verbieden . Elk technisch snufje .
  • Jo Demey

    3 maanden geleden
    Vias gisteren op tv gezien, over stijgend aantal doden met de fiets. Een rode draad het was altijd de schuld van de auto. Maar niks dat die stijgende trend overeenkomt met de stijging van de e fiets en e step, niks over verplichten van een helm op die fietsen. Niks over het dagelijks overtreden van de regels door fietsers. Haaientanden op rotondes kennen fietsers niet, door het rood rijden, met gsm en een hand aan het stuur en met hoofdtelefoon op. Bekeur dat eens en je hebt 80%minder ongevallen
  • Tom Van den Berge

    3 maanden geleden
    VIAS kan beter wegen en verkeer eens op de vingers tikken. We rijden hier in België van de ene put naar den andere. Een goed onderhouden wegennet komt ook de veiligheid ten goede, maar niet de staatskas en daar wringt het schoentje.