© AP

“Geheime dochter eist opgraving lichaam Pelé”: Braziliaanse wil bewijzen dat voetbalicoon haar vader is

Een vrouw die beweert de geheime dochter van voetballegende Pelé te zijn, heeft de opgraving van zijn lichaam geëist. Ze wil bewijzen dat hij haar vader is.

De Telegraaf
Bron: The Daily Mail

Maria do Socorro Azevedo (60) gaf een advocaat de opdracht om de stap te zetten, bijna vijf jaar nadat ze voor het eerst een rechtzaak had aangespannen. In eerste instantie gaven uitslagen aan - waarin advocaat Marcos Fernando dos Santos Sousa werd geciteerd - dat de originele tests negatief waren, maar dat een dna-test nu ’grote kansen’ zou opleveren voor een bloedband met de Braziliaanse legende.

De advocaat zegt dat ze nu “geen andere keuze” hebben dan de opgraving van Pele’s lichaam te verzoeken, om “de situatie op te lossen”. Pelé, die op 29 december 2022 op 82-jarige leeftijd stierf in een ziekenhuis in Sao Paulo nadat een tumor uit zijn dikke darm was verwijderd, erkende in zijn testament de mogelijkheid dat hij nog een kind zou kunnen hebben. Hij stemde naar verluidt in met een DNA-test, maar stierf voordat deze kon plaatsvinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geheime dochter

Pelé trouwde drie keer en heeft officieel zeven kinderen, waaronder een stiefdochter. Vorig jaar werd gemeld dat het voetbalicoon in zijn testament ruim 15 miljoen euro had nagelaten aan een geheime dochter, nadat hij zijn hele leven had ontkend dat hij haar vader was.

Do Socorro Azevedo sprak zondag in een Braziliaans tv-programma publiekelijk over haar beweringen dat ze de dochter van Pelé is en hield vol dat ze niet geïnteresseerd was in zijn geld. Ze zei dat haar overleden moeder de voormalige Santos-aanvaller nooit had verteld dat ze zwanger was van hun kind, na een affaire in Sao Luis in de Braziliaanse deelstaat Maranhao. Ze zegt dat ze in 2019 voor het eerst had besloten een DNA-test te doen, toen ze als dienstmeisje in Sao Paulo werkte. Pelé liet 30 procent van zijn nalatenschap na aan zijn weduwe, derde vrouw Marcia Aoki, terwijl nog eens 60 procent werd verdeeld onder zijn kinderen en 10 procent aan twee kleinkinderen.

Zijn nettowaarde op het moment van zijn overlijden werd geschat op ongeveer 91 miljoen euro. Twee van zijn kinderen, Edinho Nascimento en Flavia Christina, stemden in met DNA-tests na het voorlezen van het testament van hun vader. Als Do Socorro Azevedo uiteindelijk wordt erkend als zijn achtste kind, zou ze haar deel van de nalatenschap kunnen opeisen.

© REUTERS

Geen noodzaak

Een advocaat die namens Pelé’s familie optrad, Augusto Miglioli, meent dat zijn familie elke opgraving zou betwisten op grond van het feit dat uit de reeds uitgevoerde DNA-testen was gebleken dat Maria niet de dochter van de voetballer was. Pelé kreeg de opdracht om in 2022, vóór zijn dood, een DNA-test te doen om het vaderschap van haar te bewijzen. De test werd niet uitgevoerd om gezondheidsredenen, maar Pelé liet in zijn testament de noodzaak achter om het vaderschap te bewijzen, aldus lokale berichten.

Pelé, de enige speler die drie keer het WK won, werd vorig jaar januari begraven in een mausoleum dat hij 19 jaar eerder kocht op de Memorial Ecumenical Cemetery. Het is een hoogbouwgebouw in Santos, de Braziliaanse havenstad waar ’De Koning’ het grootste deel van zijn carrière speelde, dat het Guinness-wereldrecord heeft als hoogste begraafplaats ter wereld.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer