De vrouw duwde de treinbegeleidster tegen de grond
Volledig scherm
De vrouw duwde de treinbegeleidster tegen de grond © Photonews

“Nee, u krijgt mijn balpen niet om uw rittenkaart nu nog in te vullen”: vrouw duwt treinbegeleidster omver op perron na hevige discussie

Een 45-jarige vrouw uit Ieper riskeert een celstraf van vier maanden voor verbaal en fysiek geweld tegenover een treinbegeleidster. Er ontstond een discussie over het niet invullen van haar tienrittenkaart. Uiteindelijk duwde ze de treinbegeleidster omver op het perron in Wervik.

  1. Een jaar geleden werd hij verdacht van terrorisme en opgepakt voor de ogen van zijn zoontje, vandaag is Arslan (30) een vrij man: “Maar dat ik onschuldig ben, wordt precies doodgezwegen”
    PREMIUM

    Een jaar geleden werd hij verdacht van terrorisme en opgepakt voor de ogen van zijn zoontje, vandaag is Arslan (30) een vrij man: “Maar dat ik onschuldig ben, wordt precies doodgezwe­gen”

    “Het moet gedaan zijn mij scheef te bekijken en roddels achter mijn rug te vertellen. Ik ben geen terrorist.” Een jaar nadat Arslan Shakhbazov (30) uit Wevelgem voor de ogen van zijn zoontje werd opgepakt op verdenking van terrorisme blijkt dat hij daar helemaal niets mee te maken heeft. De raadkamer van Brugge stelde hem buiten vervolging. Wij spraken met Arslan over zijn horrorjaar én hoe hij nu naar de toekomst kijkt. “Ik blijf rare blikken krijgen. Wanneer stopt dat dan? Mijn familie in Tsjetsjenië wordt nu zelfs ook bekeken als terroristen.”
    Menen, Wevelgem
  2. “Voor het eerst ga ik zonder papa met zijn reus op stap”: Wendy (40) bestuurt ‘Nikolaas’ tijdens Kattenstoet in Ieper als pakkend eerbetoon
    PREMIUM

    “Voor het eerst ga ik zonder papa met zijn reus op stap”: Wendy (40) bestuurt ‘Nikolaas’ tijdens Katten­stoet in Ieper als pakkend eerbetoon

    “Deze stoet wordt de moeilijkste ooit voor mij.” Wendy Vandeputtte (40) uit Ieper zal dit jaar reus Nikolaas de Kanonnier besturen tijdens de Kattenstoet in Ieper. Haar papa Jean-Marie was jarenlang de bezieler van de 4,6 meter lange figuur, maar de man stierf in 2019. “Het is emotioneel heel zwaar voor mij, maar ik moet dit doen als eerbetoon aan mijn vader en alle andere familieleden die ooit bij de reus betrokken waren”, zegt Wendy. Al liep tijdens de generale repetitie niet alles van een leien dakje.
    Ieper