Klaas De Scheirder
Volledig scherm
PREMIUM
© Klaas De Scheirder

Vrouw (34) riskeert celstraf voor steekpartij na gelddispuut: "Ze stak haar in de nek met een kurkentrekker”

De 34-jarige Sutin P. uit Antwerpen riskeert vier jaar cel omdat ze vorige zomer een vrouw in de hals stak met het mesje van een kurkentrekker. Ze zouden ruzie hebben gemaakt over geld, waarna hun dispuut uit de hand liep. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar belandde uiteindelijk ook zelf op het beschuldigdenbankje.

  1. Nieuwe horde in dossier van nieuw Antwerps museumgebouw M HKA: zes kandidaten mogen ontwerp maken
    PREMIUM

    Nieuwe horde in dossier van nieuw Antwerps museumge­bouw M HKA: zes kandidaten mogen ontwerp maken

    Er is een belangrijke volgende stap gezet in het dossier van het nieuwbouwproject voor het M HKA, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Zes kandidaat-ontwerpers — waarvan één uitsluitend Vlaams team — mogen een voorstel uitwerken voor het nieuwe museumgebouw dat op het Antwerpse Zuid wordt gebouwd, zo meldt de Vlaamse regering. Begin 2025 wordt de winnaar bekendgemaakt. Toch is het startsein voor de bouw daarmee nog lang niet in zicht.
    Antwerpen
  2. REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurleven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”
    PREMIUM
    GRATIS TICKETS

    REEKS. Onze man fileert Antwerps cultuurle­ven én deelt gratis tickets uit: “De Studio is véél meer dan één persoon”

    De Koekenstad blijft dé cultuurstad van Vlaanderen. Onze man fileert maandelijks het culturele nieuws in de stad en omgeving, prijst de hoogtepunten die zijn pad kruisen en is jouw gids voor de komende weken. Alsof hij de affiche voor muziek, theater, film en kunst is op de toiletten van één of andere schimmige kroeg. Al dan niet beklad met obscene graffiti. Én er zijn gratis tickets te winnen voor onder andere Taylor Swift Night, Frank Focketyn, Sien Eggers, Guga Baúl, Laura Tesoro, Slongs, School is Cool, Used, Roger Sanchez, De Roma, Trix, Plein Publiek én uiteraard De Studio.
    Antwerpen