Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

▶ Daalt mijn loon in januari als ik een bedrijfswagen op diesel heb?: “Als de wetswijziging doorgaat volgt er een herberekening van je loon.”

HLN legt uitWaar gaat de discussie over de belastingen op diesel- en benzinebedrijfswagens precies over? Zal ik meer moeten betalen voor mijn bedrijfswagen? En zal mijn loon stijgen als ik een elektrische bedrijfswagen heb? Economiejournalist Robbe van Lier beantwoordt vijf vragen.

13 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    3 maanden geleden
    Inderdaad Ward, dat er dan al wordt gestart met die dienstencheques af te schaffen.Dat kost de belastingbetaler veel geld voor de luxe van...Mensen met een salaris- of bedrijfswagen zijn wel mensen die werken en hiermee al veel belastingen betalen. Neen, ik heb geen bedrijfswagen maar ik gun nog wel het licht in ander werkende mensen hun ogen. En de gepensioneerden die 40 of 45 jaar hun nikkel hebben afgedraaid om de kassa te spijzen. Wat ook vergeten wordt als er over die groep wordt gesproken.
  • Kurt Calebout

    3 maanden geleden
    Het is heel erg dat er nooit een verschil gekomen is tussen een salariswagen en een bedrijfswagen (mensen die effectief een wagen nodig hebben om hun werk te doen en niet enkel om naar kantoor te rijden) Maar nu opnieuw deze piste bewandelen om hun onbekwaamheid te dekken is er way over! Het huidig loon stelsel moet dringend herzien worden zodoende de werknemers netto meer overhouden! Waar is de logica: 2500 bruto is 2100 netto en 6000 bruto is 3100 netto...? En wat betalen de bedrijven!
  • Ward Vankeerberghen

    3 maanden geleden
    Al diegene die klagen dat een salariswagen zou moeten afgeschaft worden omdat het belastingontduiking is omdat ze er zelf geen krijgen, mogen hun maaltijdcheques ook afgeven, want dat is net hetzelfde… loon waar geen belastingen op betaald wordt.
  • Gino Sinnesael

    3 maanden geleden
    Waarom moet elke belastingbetaler opdraaien voor de steeds grotere groep die steeds grotere, mooiere en duurdere bedrijfswagens krijgt?
  • Bob Segers

    3 maanden geleden
    Vertegenwoordigers hebben een bedrijfswagen nodig om klanten te bezoeken en offertes op te maken , Heren van Groen , denk nu niet dat de meeste vertegenwoordigers in het weekend nog graag met de auto rijden na een week van 40 tot 50 uren op de baan , in files, over de slechtste wegen van Europa en nog zorgen dat je op tijd bij klanten of werven bezoekt Het rijden op Belgische wegen weet je dat je s'morgens vertrekt maar NOOIT wanneer je weer thuis komt