© EPA

Chapecoense grijpt naast Zuid-Amerikaanse Supercup

Chapecoense is er niet in geslaagd de Zuid-Amerikaanse Supercup (de Recopa Sudamericana) te winnen. In de terugwedstrijd tegen het Colombiaanse Atletico Nacional verloor het Braziliaanse team woensdag met 4-1. De heenmatch was op een 2-1 zege voor Chapecoense geëindigd.

Beide clubs smeedden hechte banden sinds het vliegtuigongeluk op 28 november 2016 waarbij een groot deel van de selectie van Chapecoense om het leven kwam. Het toestel dat de Braziliaanse ploeg toen naar Medellin zou brengen om er tegen Atletico Nacional te spelen om de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse Europa League), stortte neer in de Colombiaanse bergen. Daarbij lieten 71 van de 77 inzittenden het leven, bij wie negentien voetballers en de coach.

Vier mensen die op de noodlottige vlucht zaten en de ramp overleefden, maakten deze week opnieuw de reis naar Medellin mee. Het waren spelers Jackson Follmann (die zijn rechterbeen verloor), Alan Ruschel en Neto en radiojournalist Rafael Henzel.

Voor Atletico Nacional scoorden Dayro Moreno en Andres Ibarguen woensdag allebei twee keer. Tulio de Melo trof raak voor Chapecoense.

© EPA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer