© kangoeroes mechelen

Montenegrijnse international Bojana Kovacevic vervangt Amerikaanse Rae Burrell bij Kangoeroes Mechelen

Regerend kampioen en bekerhouder Kangoeroes Mechelen heeft een vervangster voor de Amerikaanse Rae Burrell beet. De Montenegrijnse Bojana Kovavecic is de nieuwe power forward bij de Maneblussers. Zij moet de Kangoeroes mee naar een derde dubbel (titel/beker) op een rij stuwen.

Patrick Ceulemans

Eind december nam Kangoeroes Mechelen afscheid van de wispelturige WNBA-speelster Rae Burrell. De Mechelse succesclub, die in de 1/8ste finales van de EuroCup Women werd uitgeschakeld, doet deze campagne een gooi naar een nieuwe titel en winst in de Beker van België en trok daarom een vervangster voor Burrell aan. Met Bojana Kovacevic (1m92) presenteert Kangoeroes Mechelen een 27-jarige Montenegrijnse international. Ze speelde de afgelopen maanden voor Futian in de Chinese WCBA .

Vanaf het seizoen 2017-18 kwam ze uit in de Spaanse LF Endesa. Eerst bij Femeni Sant Andria en dan bij Campus Promete. Vorig seizoen was ze bij Cadi La Seu ploeggenote van Belgian Cat Elise Ramette. Daar tekende ze voor een gemiddelde van 5,3 punten, 3,3 rebounds en 1,5 assists.

Vorige zomer nam ze met Montenegro ook deel aan het EK. Kovacevic tekende op het EK voor een gemiddelde van 5 punten, 3,5 rebounds en 1,5 assists en eindigde op het EK, waar de Belgian Cats Europees kampioen werden, met Montenegro op de achtste stek.

Kangoeroes Mechelen staat met 13 op 13 ongeslagen op de eerste plaats in de Top Division Women (eerste klasse vrouwen). Zondag (15u15) ontvangt het in de Mechelse Winketkaai Sparta Laarne en woensdag 31 januari werkt het in eigen midden de halve finale van de Beker van België tegen Namur Capitale af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer