© EPA-EFE

Luuk de Jong bezorgt PSV met twee treffers deugddoende zege na woelige week

PSV heeft orde op zaken gesteld met een 2-0-zege tegen Almere na twee treffers van Luuk de Jong. De Eindhovenaren kenden een woelige week met puntenverlies in de competitie afgelopen zondag (1-1 bij Utrecht) en een nederlaag tegen Feyenoord (1-0) in de beker.

Michael Van Damme

De nog steeds ongeslagen leider PSV boekte de achttiende competitiezege in negentien wedstrijden en staat met een wedstrijd meer gespeeld 13 punten voor op Feyenoord.

Feyenoord speelt zondag de topper tegen het nummer drie, FC Twente. Met de uitwedstrijd tegen Ajax voor de boeg, was het voor PSV zaak om het risico op een ineenstorting te vermijden en tegen Almere de drie punten te pakken.

PSV-trainer Peter Bosz stelde bij de aftrap Noa Lang, Hirving Lozano en Johan Bakayoko op, van nature uit drie vleugelaanvallers. Lang speelde als aanvallende middenvelder, Lozano op links en Bakayoko op rechts. Yorbe Vertessen startte op de bank.

Almere durfde meevoetballen, maar Luuk de Jong sneed hen op slag van rust de benen af met de 1-0 na een flankvoorzet van Dest.

PSV slaagde er niet in om Almere van de mat te spelen, maar kreeg na 63 minuten hulp van Loïc Mbe Soh, die een schot van Lozano met de arm beroerde. Luuk de Jong faalde niet vanaf de stip: 2-0 en wedstrijd gespeeld.

In de slotfase mocht Yorbe Vertessen invallen voor Lozano. Dat hij vóór de wedstrijd werd gehuldigd omdat hij 100 wedstrijden voor PSV had gespeeld, zal een magere troost zijn. Vertessen wil naar Union Berlin en had gehoopt na de bekermatch tegen Feyenoord te mogen vertrekken.