© Isosport

Club Brugge walst over zwak Charleroi en rukt op naar derde plaats

Welke tricky verplaatsing? Club Brugge walste zaterdagavond met sprekend gemak over een ontstellend zwak Charleroi (1-4), pronkt met 20 op 24 in de competitie en wordt derde. En bij de Zebra’s? Daar wordt het stilaan heet onder de hoeven.

Junior Verbeeke

Het rommelt in het Zwarte Land: de harde kern van Charleroi ligt overhoop met het bestuur en voorzitter Mehdi Bayat. Omdat publiekslieveling Marcq naar de uitgang geduwd wordt. Maar ook omdat de beloofde versterking uitblijft én Charleroi amper boven de degradatiezone bengelt. En net dan krijg je Club Brugge op bezoek, toen al dertien matchen op rij ongeslagen. Ilaimaharitra was trouwens geschorst: nog zo’n probleem.

Mechele als spits

Deila koos voor dezelfde elf als vorige week: mét Zinckernagel, zonder Nusa. En die voetbalden meteen een tempootje te snel voor de Zebra’s. Skov Olsen liet zijn rechtstreekse tegenstander ter plaatse en gooide een gevaarlijk balletje, maar niemand stond klaar om te scoren. Daarna volgde een schot van Nielsen. In minuut 8 moest thuisdoelman Patron een nieuwe loeier van Skov Olsen uit zijn hoek duiken. Ondertussen moest Club wél behoedzaam blijven voor counters: Nkuba en Heymans kregen mogelijkheden.

Het zwart-witte sprankeltje hoop werd snel de kop ingedrukt. Een inworp van Meijer belandde in voeten van Mechele, die de bal als een volleerde spits in het hoekje duwde. En toen was het aan Nielsen. Hij werd afgezonderd door Vanaken, omspeelde Patron en duwde met zijn dikke teen binnen.

Er volgde nog een bizarre VAR-fase: eerst oordeelde die wél buitenspel, dan toch niet. Club mocht alsnog vieren: 0-2, en dat na amper 25 minuten gespeeld. Charleroi voetbalde én verdedigde als los zand. En nog voor de rust deed Thiago de boeken hélemaal toe. Een voorzet van Skov Olsen viel met een gelukje voor de voet van de Braziliaan, die nummer veertien van het seizoen keurig in het dak legde.

Ook vijftiende van Thiago

De tweede helft kondigde zich aan als overbodig. Charleroi probeerde nog een minuutje of vijf, maar liep na tien minuten alweer tegen de lamp. Alweer die dekselse Thiago. Vanuit een scherpe hoek lepelde de spits zijn tweede van de avond in de hoek. Ook hier moest de VAR uitgebreid checken of er geen buitenspel mee gemoeid was. Niets van aan, 0-4 dus. Meteen het sein voor Deila om een driedubbele wissel te doen: Jutgla, Balanta en Skoras kregen minuten.

Het zat Charleroi ook niet mee: in minuut 72 zag Heymans een schot sterven op de binnenkant van de paal. Bij Club, waar Nusa en Odoi nog een kwartier kwamen meedoen, koos men voor uitbollen. Charleroi dreigde nog via enkele stilstaande fases in het slot, en het was zowaar Bernier die nog een eerredder lukte. Eentje voor de statistieken.

Club rukt zo op naar de derde plaats door het puntenverlies van Gent en sluipt dichter bij Anderlecht en Union, die zondag elkaar nog bekampen. Bij Charleroi gaan de alarmbellen af: met wat pech staat het dit weekend op een degradatieplaats, want het telt amper één puntje meer dan RWDM en Eupen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer