Brand verwoest al bijna 600 hectare van beschermd natuurpark in Argentinië

Een bosbrand heeft al bijna 600 hectare natuurgebied vernield in het Argentijnse deel van Patagonië, in het uiterste zuiden van Latijns-Amerika. De regio kampt al dagen met recordtemperaturen van meer dan 40 graden. De brand is nog niet onder controle.

De brand brak donderdag uit in het nationaal park Los Alerces in Argentinië. Het natuurgebied is door de Unesco beschouwd als werelderfgoed.

De weersomstandigheden zijn ongunstig, want het blijft erg warm en er staat een stevige wind. In het gebied is de noodtoestand uitgeroepen. De brandweer van de provincie Chubut probeert te verhinderen dat de brand zou overslaan naar de aanpalende steden Esquel en Trevelin. 

Op het Instagramaccount van Los Alerces staat dat een drone het gebied heeft overvlogen om de evolutie van de brand te beoordelen. "Er zal extra mankracht nodig zijn voor de brandbestrijding. Morgen zullen 87 brandweermannen, samen met 2 blusvliegtuigen, 2 helikopters en een observatievliegtuig de brand bestrijden."

Los Alerces spreidt zich uit over een oppervlakte van meer dan 188.000 hectare. In het park komt de Fitzroya-boom veelvuldig voor, waarvan een groot deel van de bomen meer dan duizend jaar oud is.

Meest gelezen