Twee doden bij crash vliegtuigje in Spa: toestel raakt auto op weg naast vliegveld en stort neer

© L’Avenir

In Spa is zondagochtend een vliegtuigje neergestort op een hoofdweg nabij het vliegveld. Bij de landing liep het verkeerd en raakte het vliegtuig een auto. Er vielen twee dodelijke slachtoffers, twee Duitsers.

mts, tg
Bron: L'Avenir, Sudinfo

Over de precieze omstandigheden van de crash heerst nog veel onduidelijkheid. Het vliegtuig was afkomstig van de luchthaven van Mönchengladbach. Dat bevestigde zaakvoerder Andreas Ungar van de kleine luchthaven in het Roergebied aan het Duitse persbureau dpa. Het toestel was daar om 8.44 uur opgestegen.

Tijdens de (nood)landing is het neergestort op of vlak bij de rue de la Sauvenière, op nauwelijks honderd meter van het vliegveld van Spa. Het vliegtuig dreigde de grond te raken en botste bij een poging om weer op te stijgen tegen een auto. Daarop volgde een explosie en vatte de wagen vuur. In de auto vielen geen gewonden.

© Romain Rixhon

Bij het ongeval kwamen de piloot, een dertiger, en een passagier van het vliegtuig om het leven. Beide slachtoffers hebben de Duitse nationaliteit.

De Rue de la Sauvenière werd in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. Ook het vliegveld van Spa is minstens tot maandagmorgen gesloten voor het onderzoek.

© Romain Rixhon

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen